Atletiekunie Start to Run

Starttorun2016-1

Start to Run: 'Zin om te bewegen?' met de atletiekunie
Let op: dit is niet de reguliere beginnerscursus van AV Veluwe

De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie organiseert een 7 weken durende hardloopcursus voor beginners. Voor hen die altijd al wilden maar er nog steeds niet toe kwamen. Nederland komt in beweging, want niet alleen in Apeldoorn maar ook op 120 andere locaties in Nederland gaat deze cursus van start.

De KNAU Start to Run trainingen worden georganiseerd in samenwerking met atletiekvereniging Veluwe. Iedereen kan meedoen. Het doel van de trainingen is juist dat deelnemers in 7 weken over de drempel worden geholpen en daarna bij een vereniging, hardloopgroep of op eigen houtje verantwoord door kunnen gaan met hardlopen. De motivatie van het samen trainen met andere lopers doet wonderen: iedereen blijkt het te kunnen en iedereen verlegt zijn of haar grenzen.

Inhoud trainingsprogramma
In 13 lessen, in kleinschalige groepjes, leer je de basisbeginselen van het lopen: loopscholing, blessurepreventie, lopen met een hartslagmeter, het belang van functionele kleding en schoenen, rekken en er komt nog veel meer ter sprake.

Let op: 2x per week groepstraining, zaterdagmorgen en dinsdagavond

Startdatum nog onbekend

De data: nog onbekend

Afsluiting: een 3 km testloop

Trainingstijd: zaterdagmorgen 9.30 tot 11.00 uur en dinsdagavond 18.45 tot 20.00 uur.

Locatie: CSV Orderbos Apeldoorn

Kosten € 49,50 (incl. het magazine StartToRun en Runnersworld). Organisatie AtletiekUnie/gediplomeerde trainers bij Atletiekvereniging Veluwe

Max. aantal deelnemers 20

Meer informatie?

Lees alles over Start to Run op de website van Yakult Start to Run.
Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor nadere informatie.

Inschrijven!
Inschrijvers krijgen:

  • 7 weken looptraining met begeleiding van een professionele trainer
  • Hardlopen.nl App
  • De complete Hardloopgids voor beginners (bijna 200 pagina's!) vol tips en weetjes en een mini-abonnement op het tijdschrift Runner's World (3 edities)
  • Deelname aan de Start to the Finish loop waarmee we gaan bewijzen dat ook jij 3 kilometer kan hardlopen!
  • 4 maanden lidmaatschap bij de Atletiekunie (hierdoor ben je o.a. verzekerd tijdens de trainingen)

Inschrijven kan via de website van Yakult Start to Run

Wat motivatietips
Is lopen wel leuk? Ja, zeker als je het in een groep doet.
De drempel voor het zetten van de eerste stap is hoog. Start to Run weet dat en helpt je graag een handje, zodat je onder begeleiding van ervaren trainers je eerste stap in de goede richting zet.
Geloof het of niet: met gevarieerde trainingen op zaterdagochtend en een doordeweekse training op dinsdagavond ben je in zes weken klaar voor de Start to Finish (een testloop van 3 km)!
De motivatie van de trainer en het gezelschap van de andere lopers (ook beginners) en vooral het voelbare resultaat, zorgen ervoor dat je wil doorgaan.
Je conditie gaat vooruit en je voelt je lekkerder in je vel zitten. Na deze zes trainingen kun je je aansluiten bij een loopgroep of atletiekvereniging.
Dat lijkt nog ver weg, maar probeer het maar eens!
Starttorun2016-2

starttorun