Vorige Spurt logoTrainen voor de Marikenloop!

Zin in een uitdaging? AV Veluwe start met trainingen voor de Marikenloop. In Apeldoorn gaat in 2019 deze 12-weekse cursus van start. Uiteraard is de cursus net als de Marikenloop voor ladies only!

De cursus    
Deze trainingen is een effectief hardloop voorbereidingsprogramma van AV Veluwe.
Je traint onder begeleiding van ervaren en deskundige trainers in twaalf weken voor de 5, 7,5 of 10 km.
Het minimum aantal deelnemers is 10 en het maximum is 20. Als we over het maximum heen gaan krijgen niet AV Veluwe leden voorrang boven AV Veluwe leden.

Een training bestaat uit een stuk theorie en minimaal een uur praktijk. Je traint wekelijks 90 minuten in groepsverband omdat samen lopen motiveert. De trainers behandelen per sessie een onderwerp, zoals warming-up, blessurepreventie, voedingstips en looptechniek. De theorie kun je nog in dezelfde les toepassen in de praktijk. Na afloop krijg je een schema mee zodat je thuis verder kunt trainen.

Voor zowel beginnende als gevorderde loopsters
De cursus is opgesplitst in twee programma’s: voor de beginnende en een programma voor de gevorderde loper. Het instapniveau is voor de 5 km. is 20 minuten, voor de 7,5 km. 30 minuten en voor de 10 km. 40 minuten achtereen te kunnen hardlopen. Het is dus geen beginnerscursus.
Beginnende lopers trainen naar het uitlopen van de vijf kilometer.

Als gevorderde loopster wil je natuurlijk meer. De cursus helpt je jouw persoonlijke doelstelling te halen. Dat kan het uitlopen van de zevenen half of tien kilometer zijn, maar kan ook een snellere tijd op een van de afstanden.
    

De vijftiende editie van de Marikenloop
Je traint toe naar de Marikenloop die plaats vindt in 2019. De Marikenloop is al jaren de grootste ladies Run van Nederland en het belooft één groot loopfeest te worden met 14.000 vrouwen die in Nijmegen de 5 of 7,5 of 10 kilometer lopen. De Marikenloop 2019 is naast de te lopen afstand een compleet dagje uit met een uitgebreide sportmarkt, een gezamenlijke warming-up en een pastaparty.

Kosten en aanmelden
Deelname aan de training voor de Marikenloop kost € 27,50 incl. een reflecterend hesje en voor AV Veluwe leden gratis (excl. Hesje).

De inschrijving voor de training is mogelijk via e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daarnaast dien je zelf in te schrijven voor deelname aan de marikenloop via www.marikenloop.nl. Wees er snel bij, want vol = vol.

De trainers van AV Veluwe zijn er klaar voor om je een vliegende start te bezorgen.

Meer informatie is te krijgen via e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
En op de site www.avveluwe.nl

marikenloop