Trainers

Arno Manschot

TrainerArnoManschotBegin 2008 gestart met fitness en een beetje lopen op de band vanwege een overdaad aan stilzitten. In het voorjaar de sportschool opgezegd om met de loopschoentjes naar buiten gegaan. Vanaf dat moment de smaak te pakken. Kort daarna lid geworden bij AV Veluwe en mezelf een doel gesteld om naar toe te trainen: de Dam tot Damloop. In september met een best wel acceptabele tijd en een hele dikke voetblessure over de finish gekomen. Zes weken rust en een wijze les later besloten het toch maar wat verstandiger aan te pakken. Vanaf dat moment lekker gelopen bij verschillende groepen binnen de vereniging. Het meest blij word ik van lopen door de natuur. Wat dat betreft hebben wij maar geluk met de Veluwe. Maar ook lopen in de bergen als ik op vakantie ben vind ik fantastisch.  In 2012 mijn trainersdiploma gehaald en vanaf dat moment train ik de gevorderde groep op de dinsdagavond. Vanaf 2017 ben ik lid van de TCG.

Opleiding: Assistent trainer

Ervaring: regulier alles tot aan de halve marathon. Soms voor de fun een wat langere afstand zoals bijvoorbeeld de Wisenttrail.
Daarnaast de Hardloop4daagse en tot nu toe 3x de Roparun gelopen

Lia van der Meulen

 

 Lia van der Meulen                                                                                                                                                                                                                                                    

Ik ben net als velen begonnen met de beginnerscursus bij Berry en Claudia. Mijn doel was om binnen een jaar voor de marathon te gaan, dat was namelijk de reden dat ik überhaupt wilde gaan hardlopen. Op advies van de trainers van AV Veluwe dit ambitieuze doel even uitgesteld en rustig opgebouwd. In 2013 was het dan zover.. mijn eerste marathon in Amsterdam, een unieke ervaring, waar ook een periode van intensief trainen aan vooraf is gegaan. Na de Marathon was ik even klaar met de verplichte rondjes en kilometers maken en ben ik het trailrunning gaan ontdekken, een nieuwe liefde was geboren en inmiddels veel trailwedstrijden later is mijn conclusie dat het niet uitmaakt waar of hoe je loopt, als je maar plezier hebt en uit je training haalt wat jij er zelf uit wilt halen. Dit probeer ik ook in mijn trainingen toe te voegen, die ik sinds de zomer van 2016 geef bij AV Veluwe!  

 

 Berry de Wied

"In 2003 ben ik begonnen met een beginnerscursus. Dit onder 'dwang' van mijn vrouw Claudia en onze loopvriendin Agnes. Nu inmiddels 35kg afgevallen en helemaal aan de endorfine verslaafd. Mijn hardloopdroom was een marathon lopen en dat heb ik in 2010 in Barcelona mogen doen. En dat smaakte naar meer! Na een paar jaar te hebben gelopen, ben ik nu ook al een aantal jaren bezig met begeleiding en training geven. Vooral dit laatste is geweldig om te doen, het geeft mij de gelegenheid om het 'virus' over te brengen op anderen."

Opleiding: Looptrainer 3
Loopervaring: 5km, 10km, 10em, Midwinters (18.6km) halve marathons en nog veel meer.
Mijn motto: Geniet van het leven, je bent echt maar even!

Claudia de Wied
"In 2003 ben ik begonnen met afvallen en wou graag sporten. Een vriendin van ons vroeg of ik mee wilde met een hardloopcursus. Ik had daar wel zin in en na veel zeuren ging Berry ook mee. Na 4 weken had ik er genoeg van en Berry ging door. Hij haalde het half uur. Wat baalde ik en ik ging met de fiets mee als hij een uurtje ging lopen. Dit moet ik toch ook kunnen, dacht ik. Ben toen voor mezelf gaan trainen en ben weer bij de club gaan lopen. Ik kreeg er echt plezier in en merkte dat ik vooruit ging. Ook mag ik graag kletsen onder het lopen. Het is heerlijk en leidt lekker af. Heb in 2009 de cursus assistent trainer gevolgd wat erg leerzaam was. Met veel plezier loop ik met Berry mee en geef training op de maandag(duurloop), vrijdag bos/weg training. Nu proberen we samen het loopplezier door te geven."

Opleiding: Assistent Trainer Loopgroepen
Loopervaring: Van 5km tot en met de halve marathon

Melanie HartgersMelanie

Oorspronkelijk kom ik uit Groningen vandaan en daar heb in mijn jongere jaren aan gymnastiek/turnen gedaan en op latere leeftijd ben ik gaan dansen.

In maart 2010 heb ik een beginnerscursus bij Berry en Claudia gedaan en toen kwam ik erachter dat ik hardlopen erg leuk vindt. Inmiddels zijn we 8 jaar verder en heb ik in de loop der jaren steeds verder mijn grenzen verlegd.

Mijn mooiste loopervaring is de Roparun, maar daar heel kort op zit mijn 1e marathon die ik in 2017 in Amsterdam gelopen heb. Het was die dag warm waardoor er heel veel mensen buiten waren, zo gaaf hoe je door al die mensen in het Vondelpark wordt aangemoedigd op weg naar het Olympisch stadion. Naast hardlopen zit ik ook regelmatig op de racefiets.

Het leuke aan training geven bij AV Veluwe is dat je zoveel verschillende mensen spreekt met allemaal uiteenlopende doelen en achtergronden.
Het is een gezellige en laagdrempelige vereniging waar een plekje voor iedereen is.

Loopervaring: t/m marathon, diverse trails, Hardloop4daagse, Roparun
Opleiding: Atletiekunie, Licentie Looptrainer 3

Erik Geerdes

"Ik loop al sinds 1980. Begonnen als junior bij AV34 en daar kreeg ik snel het virus van het hardlopen te pakken. Tijdens mijn studententijd heb ik veel baanwedstrijden gedaan en zat ik in de selectie voor clubcompetities. Daarnaast was ik veelvuldig deelnemer van (studenten)estafettes in binnen- en buitenland. Na mijn studententijd moest ik mijn dienstplicht vervullen. Tijdens deze tijd heb ik mijn eerste trainerscursus gevolgd. Vanaf dat moment ben ik als trainer actief en volgden nog meerdere trainerscursussen en bijscholingen. In 1997 stapte ik over naar AV Veluwe om daar training te geven en als trainingscoördinator te fungeren. Met de enorme groei van het aantal trainingsmomenten heb ik momenteel geen vaste trainingsgroep meer en focus ik me op de ondersteuning en opleiding van de trainers. Uiteraard is het leuk nog regelmatig in te vallen als een van de trainers niet beschikbaar is. Echte wedstrijden loop ik niet meer of het is met een meer recreatieve inslag. Wel loop ik zelf nog meermalen per week. Wel doe ik graag mee aan meerdaagse loopevenementen en zo nu en dan loop ik een marathon waarbij de omgeving belangrijker is dan het snelle parcours. Mijn mooiste marathon was op Vancouver Island in Canada. Naast lopen voor mezelf word ik regelmatig gevraagd als tempomaker. Zo maak ik deel uit van het Runnersworld Pacing Team. Vanwege mijn baanatletiekverleden is het voor mij niet moeilijk het juiste tempo in te schatten en constant te houden."

Opleiding: Trainer loopgroepen, Trainer Coach B (atletiekunie, licentie looptrainer niveau 4)
Praktijkbegeleider opleidingen Atletiekunie, Master in sportmanagement (Johan Cruijff Instituut Sport Studies)
Loopervaring: Vele baan en wegwedstrijdjes waaronder 12 marathons.

Frans Nab
"Voor mijn gevoel loop ik mijn hele leven al hard. Ooit begonnen met de bekende Centraal Beheer loopjes (10km van CB Malkenschoten via het centrum en weer terug). Voor de minimarathon was ik nooit klaar, ofwel te slecht weer of te weinig getraind. Na een vakantie op Terschelling, waar ik regelmatig (om de dag) ben gaan lopen, zocht ik een stok achter de deur om te blijven lopen en zo de mini te gaan doen. Die stok heb ik gevonden in het lidmaatschap van AV Veluwe. Inmiddels al lang verslaafd aan het hardlopen. Zoals zo velen. Het is iedere keer weer een sportief en sociaal gebeuren om samen met een groep enthousiastelingen te kunnen lopen in en rond Apeldoorn en hoop dan ook dit nog jaren te kunnen doen.

Opleiding: assistent trainer loopgroepen
Ervaring : tot aan de halve marathon

Geert van Wijk
In 2011 kwam ik in Apeldoorn wonen en wilde ik meer sporten om mijn vitaliteit te verhogen. In de huis-aan-huisbladen zag ik regelmatig artikelen over beginnerscursussen hardlopen. Hoewel ik niets met hardlopen had (ik hield meer van fietsen in de natuur) ben ik begonnen op de donderdagochtenden in het Orderbos. Ik was al snel verknocht aan het recreatief hollen door de bossen. Heerlijk buiten en telkens met een leuke gezellige groep mensen op pad. Het hardlopen kreeg voor mij een extra dimensie door de assistent looptrainer 2 opleiding. Ik vind het prachtig om mensen nog meer plezier te zien beleven aan hardlopen door enkele gerichte aanwijzingen en het spelen met de omgeving.

Opleiding: assistent looptrainer.

Hans Maaskant
"Na allerlei sporten te hebben beoefend, zoals (wedstrijd)zeilen, toerfietsen, voetbal, tafeltennis, roeien, ben ik in mijn diensttijd begonnen met hardlopen. Eerst 3 km, daarna 5 km, daarna 10 km etc., zoals elke beginner opbouwt. Het leuke aan hardlopen vind ik toch de evenementen, die je met meerdere mensen doet. Zo heb ik meegedaan aan de 24-uursloop (3x als loper, 2x als verzorger), de roparun (als fietser), de Betuweloop, de Elfstedenestafette, etc."

Trainingsopleiding: Assistent trainer loopgroepen.
Loopervaring: 10 & 15 kilometer en diverse halve marathons;
Marathon Rotterdam (1993) en New York (1998).

Henk Liefers 2016

 

Henk Liefers

Looptrainer 4 en diverse bijscholingen. Fysiek trainer voetbal.Vanaf 1994 trainer lange en middenafstand AV Cialfo.
Sinds November 2013 trainer wedstrijdgroep AV Veluwe.
Sinds die tijd geef ik ook loop- en coördinatietraining bij SV Vaassen.
Actief wedstrijd atleet bij de Gemzen (1979) en later bij AV 34(1982 tot1994)
Mijn beste wedstrijd resultaten waren.
Baan: 3.000 m.8'59"2; 5.000 m 15'26"0; 10.000 m 32'07"
Weg: 10km 32'25"; 15km 49'45"; 10 EM 52'05"; Halve marathon 1,11'07"; Marathon 2,32'59"

                                                                                                    

Jan Kuiper
"Naast volleybal (spelverdeler gezien mijn lichaamslengte) was ik beroepsmatig verplicht om conditietesten te doen. In militaire dienst was het hardlopen met bepakking, helm op en kistjes aan. Voor mijn huidige baan een verplichting om een 1500 meter te lopen binnen een bepaalde tijd. Het lukte om ongetraind een tijd van 4.45 neer te zetten. Het zat er dus al een beetje in. Halverwege de jaren 80 serieus begonnen met hardlopen en in 1989 een marathon in Rotterdam gelopen op Adidas schoenen, waarover Ep Winterman het had (schoenen zonder demping). Gelijk maar binnen de 3 uur gelopen. Het virus ging werken. In 2000 een cursus trainer loopgroepen gevolgd bij de Knau. Er was vervolgens een trainersvacature op de baan voor de woensdagavondgroep. Inmiddels geef ik al weer 10 jaar training aan deze groep op de baan . Naast topprestaties leveren, staat gezelligheid ook hoog in het vaandel. Sporten en zeker hardlopen geeft mij plezier en ontspanning. Een half uurtje per dag bewegen is super gezond. Ik hoop het nog jaren te kunnen volhouden en ik gun jullie hetzelfde."

Opleiding: Trainer Loopgroepen (atletiekunie, licentie looptrainer niveau 3)
Loopervaring: Vele marathons

 

Gerald van den Berg

Gerald

Hardlopen heeft mij eigenlijk al vanaf mijn kinderjaren geïnspireerd.  Ik was altijd een liefhebber van de 24 uurloop in het Mheenpark in Apeldoorn.Daar ging ik vanaf mijn kinderjaren altijd kijken. Ook ben ik daar een aantal jaren als vrijwilliger actief geweest met de scoutingvereniging waar ik tot mijn negentiende lid ben geweest.  En dacht op een gegeven moment het lijkt me zelf ook wel wat met hardlopen te beginnen . En ik besloot bij wat bekenden te informeren hoe ik het beste kon beginnen. Mijn conditie was op dat moment gering . En ze adviseerden mij een beginnerscursus te gaan volgen bij AV Veluwe . En zo begon ik in het voorjaar van 2007 bij Berry en Claudia met een cursus waarna ik ongeveer een half uur a

chter elkaar kon hardlopen. Vervolgens ben ik ook officieel lid geworden en heb ik mijn conditie verder opgebouwd. Mijn eerste wedstrijd was de 10 kilometer van de hoge veluwe loop oktober 2007. Van daaruit gestaag door gegaan met de trainingen.  Inmiddels heb ik veel wedstrijden gelopen waaronder 5 marathons, 2 keer de 100 van de hardloop 4 daagse een aantal keren de 60 hardloop 4 daagse. Maar het meest aansprekend en bijzonder vond ik nog wel de Roparun die ik juni 2017 heb gelopen. Ik hoop als trainer dat de lopers die met mij mee gaan veel plezier zullen beleven aan de trainingen.  En dat ik ze waar mogelijk kan helpen hun doelstellingen te halen. 

 

Jeroen Verheul
Na enkele jaren zonder sporten ben ik begonnen met mountainbiken in de zomer. Om in de winter toch conditie te houden ben ik 's avonds gaan hardlopen. Dat beviel eigenlijk best wel goed. Je bent lekker snel moe en gaat dus steeds een stukje verder. Nu hangt mijn fiets al weer enkele jaren in de schuur. Als ik tijd heb om te mountainbiken, ga ik hardlopen. Na eerst een tijd zelfstandig gelopen te hebben, heb ik me aangesloten bij een loopgroep op de maandag- en vrijdagavond. Deze tijden zijn eigenlijk niet veranderd, de organisatie van de loopgroep wel, en uiteindelijk is de loopgroep bij AV Veluwe terecht gekomen.  Ik ben inmiddels gegrepen door het hardloopvirus en na enkele jaren training volgen leek het me leuk zelf ook eens voor de groep te gaan staan. In Januari 2011 heb ik de cursus Looptrainer 2 afgerond en nu train ik samen met Meindert de maandagavondgroep van half 8. We doen vooral intervallen, 's zomers in het bos en 's winters op de weg. Ik kan ook erg genieten van lange duurlopen heerlijk. Het is prachtig om over de Veluwe te zwerven, alleen of met een paar anderen hardlopers. Mijn favoriete route gaat door het bos, naar de hei van Hoog Buurlo. Het is altijd weer prachtig als je zwijnen of herten tegenkomt.

Opleiding: Assistent Trainer Loopgroepen (Looptrainer 2)
Loopervaring: Voornamelijk halve marathons en enkele hele marathons

 

Luc Tack

"Geboren in 1946. Bij mijn veertigste, en teveel kilo's omvattend, begonnen met hardlopen. Mijn kinderen en mijn vrouw gaven het voorbeeld. Ik ben midden jaren 90 bij AV-veluwe begonnen na periodes waarin het lopen op het derde plan kwam. Eerst flink afgevallen en daarna nog 10kilo extra als voorbereiding voor mijn eerste marathon op Terschelling in 2002. Loop graag lange afstanden in een laag tempo. Helaas is mijn trainingsmakker wegens een nieuwe heup gestopt. In 2007 een assistent cursus gevolgd. Mijn doelstelling is om lopers plezier in het lopen bij te brengen. Daarbij staat voorop dat niets moet, dat men na het lopen niet uitgeput moet zijn, dat de omgeving ook belangrijk is. Dus hardlopen waarbij het element tijd niet belangrijk is (het schijnt bij velen belangrijk te zijn). Uit ervaring weet ik dat in een rustig tempo iedere afstand haalbaar is.. 2 of 3 keer per week lopen is daarbij noodzakelijk om een zekere routine te verkrijgen. Het lijkt te lukken.
Ik ben verder veel bezig met de Midden-Amerika culturen van Mexico en Guatemala (Maya's,, Azteken, Olmeken enz.). Daar heb ik ook een aantal presentaties van. Verder reis ik (samen met mijn vrouw) vaak voor een aantal maanden door die landen (in 2003 8 maanden van Noord-Mexico tot Panama stad. In Guatemala (Antigua) Spaans geleerd. 3 cursussen over deze culturen gevold aan de HOVO (Hoger Onderwijs Voor Ouderen)."
Opleiding: Assistent Trainer Loopgroepen
Loopervaring: 3 marathons in ongeveer 4.14

Nils

Nils van Elzelingen

Ik loop eigenlijk al hard zo lang ik me kan herinneren. De eerste periode nog op onregelmatige basis en vaak alleen met het doel om lekker bezig te zijn in de buitenlucht. Echt serieus werd het voor mij toen ik stopte met voetbal en tennis en ik me wilde voorbereiden op mijn eerste marathon. Dit is nu al weer bijna 20 jaar geleden, maar ik kan me de spanning en voldoening van toen nog heel goed herinneren. Na die eerste marathon ben ik steeds fanatieker geworden. In 2007 werd ik lid van AV Veluwe en train tegenwoordig bijna wekelijks met veel plezier mee met de groep van Tonnie op maandag en die van Henk op woensdag. Ik vind het nog steeds heerlijk om  aan wedstrijden mee te doen en daar het maximale uit mijn mogelijkheden te halen. Dit voorjaar heb ik mijn trainersdiploma gehaald en kijk er naar uit om trainingen op de club te geven en daarbij mijn ervaringen en enthousiasme met jullie te delen.

Michel Manintveld

Even voorstellen:Ik ben Michel Manintveld 37 jaar. Sinds 1995 loop ik al hard. Ik ben begonnen bij Trim Apeldoorn. In 2005 ben ik lid geworden bij MichelAVVeluwe. Hier ben ik gaan trainen voor mijn eerste marathon. Deze heb ik in 2005 gelopen in Amsterdam. Sindsdien heb ik 6 marathons gelopen waaronder Eindhoven, Rotterdam, Apeldoorn en Enschede. Verder loop ik veel wedstrijden vanaf 10km. Begin 2017 heb ik mij opgegeven voor de cursus assistent trainer. Deze heb ik succesvol afgerond.

In het begin veel geholpen bij Tonnie Stouten op de zaterdag en op de woensdagavond bij Tinus Kleverwal. Daar heb ik veel ervaring opgedaan en ging ik het steeds leuker vinden om trainingen te geven.

Loopervaringen: diverse wedstrijden van 5km 10km 15km 21km tot aan de marathon, Wisentrails, hardloopvierdaagse 60 en 100km. En Crossloop.

 

Marike Robbers
Sinds mijn kinderjaren doe ik aan sport. Ik ben begonnen met turnen, daarna volleyballen en spinning in de sportschool. In 2005 heb ik de teamsport opgezegd en ben toen gestart met hardlopen bij Loopgroep Titus. Nadat Titus stopte met zijn loopgroep in Apeldoorn ben ik, met nog vele andere lopers, overgestapt naar AV Veluwe. Van een uurtje kunnen hardlopen bouwde ik dit steeds verder uit. Inmiddels heb ik een heel aantal wedstrijden gelopen vanaf 10 km tot aan de marathon (op Mallorca en in Berlijn).
Door mijn interesse in het functioneren van het menselijk lichaam (anatomie en fysiologie), heb ik een cursus sportmassage en medical taping gevolgd. Om mijn kennis op het gebied van het menselijk lichaam en de trainingsleer uit te kunnen breiden, heb ik de cursus assistent trainer loopgroepen gevolgd. Op zaterdag ben ik vaste trainer en vervang met enige regelmaat de training van donderdagavond.

Opleiding: Assistent Trainer Loopgroepen
Loopervaring: van 10 km t/m marathon

Marjan Vermeer
"De van Dam tot Damloop was ooit mijn reden om te gaan hardlopen. Met de hele familie zouden we eraan meedoen. Als enige ben ik besmet geraakt met het hardloopvirus en daar ben ik nog steeds mee besmet. De Asselronde is mijn verste afstand en voorlopig ver genoeg. Mijn favoriete afstand is 15 km of 10 em. Pr's zitten er niet meer in, want van twee maal in de week te trainen wordt je niet echt sneller. Om toch een uitdaging te hebben, ben ik de cursus assistent loopgroepen begonnen. Met plezier probeer ik anderen te motiveren op een hoger niveau te komen, maar dat doen ze uiteraard toch zelf."

Opleiding: Assistent Trainer Loopgroepen
Loopervaring: Halve marathons, 10 en 5 km's

Nemi van der Reest
Zoals veel van onze trainers kom ook ik uit de voetballerij. Toen ik daar te oud voor werd ben ik gaan hardlopen. We schrijven dan 2004. In 2008 lid geworden van AV Veluwe en sinds 2009 invaltrainer bij diverse groepen. Vanaf september 2012 vaste trainer op de donderdagavond en invaltrainer op dinsdag en zaterdag. Ik ben een liefhebber van het groepsgebeuren: lekker samen trainen, elkaar stimuleren om beter te worden en genieten van de ‘mooiste achtertuin van Nederland'. Naast trainen hou ik ook van wedstrijden lopen, in binnen- en buitenland, en van andere sportieve uitjes met vrienden en vriendinnen van de club. Ik leer nog elke dag bij, vooral van onze ervaren trainers en van onze na- en bijscholingsactiviteiten. Mijn plezier in de loopsport probeer ik op mijn manier weer over te dragen op anderen: betrokken en enthousiast, onder het motto: hardlopen is fijn!

Opleiding: Assistent Trainer Loopgroepen
Loopervaring: Van 5km tot en met de marathon

Piet Arends
"In het verleden heb ik jaren gevoetbald bij CSV Apeldoorn. Door twee hernia-operaties durfde ik het niet meer aan om te blijven voetballen, maar ik wilde wel graag blijven sporten. Eerst voor mijzelf begonnen met wat hardlopen, maar omdat mijn broer inmiddels al bij AV Veluwe liep ben ik ook lid geworden. Dan volgt het gebruikelijke verhaal van eerst 10 km, dan al gauw 10 EM en dan weer later Halve Marathon. Dat gaat dan jaren zo goed, dat de ultieme uitdaging van de hele marathon om de hoek komt kijken. Uiteindelijk drie marathons gelopen. Al jaren ben ik trainer bij deze club en ik hoop dat ik dat nog vele jaren mag doen."

Rene van Vliet
"Het was begonnen in 1990. Ik was bevriend met buurman Theo. We tennisten samen, praatten veel met elkaar en luisterden naar elkaars muziek. Zo ook op een zaterdag begin februari 1990. We hadden afgesproken om 's avonds naar nieuwe lp's en een enkele cd te luisteren. Theo had net gedoucht. Hij had 's middags hardgelopen. Tijdens het luisteren naar Eye in the sky van Alan Parsons project vertelde hij dat hij de Mini marathon had gelopen. Was volkomen langs me heen gegaan kennelijk. Hardlopen had niet mijn belangstelling. Theo vertelde vol vuur over ontberingen onderweg, afzien en het gelukzalige gevoel van volbrengen. We besloten om zondagmiddag samen een klein rondje Matenpark te doen. Ik had wat gympjes van de Scapino. Dat moest wel gaan. Het ging ook wel maar echt prettig vond ik het niet. Toch maar voor me zelf wat gaan lopen. Toen begon het virus te werken. Na een half jaar wilde Theo niet meer mee. Hij raakte geblesseerd. In 1992 ben ik lid geworden van AV Veluwe. Toen nog op de sintelbaan in het Orderbos. Samen met Gijs Beekman en Jan Vrieze op de traditionele woensdagavond. Elbert Voogt en Maurice Winterman waren de grote jongens in die tijd. Hardop pratend kwamen ze me voorbij in rondjes 80 seconden. Toen ik in 1995 veteraan werd, dat gebeurde toen pas als je 40 werd, ging het wat vooruit met mijn prestaties. Ik ging meedoen met wedstrijdjes op de baan( 800 - 10.000 meter). Toen liep ik ook mijn P.R.'s. Behalve op de 800 meter. Als 18-jarige jongeling had ik meegedaan aan de Haarlemse scholierenkampioenschappen. Daar liep ik in de finale van de 800 meter een tijd van 2.01. Mijn beste prestatie ooit, denk ik. Nu ben ik 54 en loop gelukkig nog steeds met heel veel plezier. Training geef ik af en toe. Als invaller op de woensdagavond. Volgde in 2008 de opleiding ATLG, en heb in 2014 de basislooptrainer 3 opleiding afgerond.

Opleiding: basislooptrainer BLT3 (atletiekunie, licentie looptrainer niveau 3)
Loopervaring: Van kort tot en met meerdaagsen

Richard van den Haak
"Soms heb ik het gevoel dat ik mijn hele leven al hardloop, maar dat is niet het geval. Ik ben pas op mijn 30ste begonnen. En omdat ik geen natuurtalent was heb ik ervaren hoe belangrijk techniek is. Daar leg ik bij mijn trainingen - naast conditie - dan ook altijd nadruk op. Toen ik eenmaal de smaak van het hardlopen te pakken had, wilde ik die heerlijke verworvenheid ook aan anderen doorgeven. In 1991 haalde ik mijn diploma Trainer Loopgroepen. Door mijn tomeloze nieuwsgierigheid volgde ik vele nascholingscursussen van de KNAU en haalde in 2004 ook het diploma Veteranentrainer. Inmiddels ben ik als leercoach/expert verbonden aan de Atletiekunie, waar ik meewerk aan de opleiding van weer nieuwe trainers. Ik geef behalve aan AV Veluwe ook training aan andere instellingen en bedrijven in Apeldoorn."

Opleiding: Trainer loopgroepen, Veteranentrainer (atletiekunie, licentie looptrainer niveau 3)
Leercoach/expert voor opleidingen Atletiekunie
Loopervaring: Van 10km tot en met de halve marathon

Rico van Leeuwen
"Omdat ik een redelijk begenadigd voetballertje was ben ik veelal redelijk in conditie geweest. Door blessures ben ik niet meer actief, maar altijd blijven joggen. Na veel overgewicht en 4 jaar in Apeldoorn gewoond te hebben, heb ik de draad weer eens opgepakt mbt hardlopen. Eerst alleen en doorverwezen bij het kopen van hardloopschoenen bij Runnersworld naar AV Veluwe, daar waar niks verplicht is, bovenal de fun voor het lopen hoogtij viert. Inmiddels hebben mijn vrouw en ik een beauty salon en Afslank salon in Apeldoorn zuid en begeleid ik ook personen die door beweging de nodige Koolhydraten kwijt willen raken. Ik heb mijn draai binnen de club (redelijk) gevonden en hoop nog heel veel leuke dingen te mogen doen, naast het inmiddels trainen van een dinsdag avond groep."

Rob Petersen
Tot mijn 25e heb ik gevoetbald bij Apeldoornse Boys, maar toen knapte er iets; het bleek m'n kruisband te zijn. Hoewel ik na de operatie nog wel weer gevoetbald heb, werd het niet meer als vanouds.
Om toch een beetje bezig te zijn ben ik me in het zweet gaan werken op de tennisbaan, met daarnaast een uurtje in de week hardlopen rond de weilanden in Wenum.
Het tennisracket heb ik op een gegeven moment maar in de wilgen gehangen en toen bleef alleen het uurtje hardlopen (soms twee) nog over.
Inmiddels was m'n vriendin gestart met hardlopen bij Titus en die beleefde zoveel plezier aan het hardlopen met de groep dat ik dat ook wel eens wilde proberen.
Op de baan heb ik toen mijn eerste hardloop-pasjes gezet onder het toeziend oog van Berry en Claudia.
De pasjes werden al gauw grote stappen en voor ik het wist nam ik trainingen over van Berry en Claudia (konden zij ook eens op vakantie).
Dat was het moment waarop ik vond dat het tijd was om wat van de geheimen van het hardlopen te gaan ontrafelen zodat ik af en toe kon uitleggen wat het nut is van een (loopscholings-) oefening.
Ik loop nu al weer jaren met veel plezier bij AV Veluwe en heb natuurlijk ook regelmatig een wedstrijdje meegepikt; van 10km tot een halve marathon en alles wat er tussen zit. Meest bijzonder wedstrijd was de 100km tijdens de hardloop4daagse.
Als trainer zit ik meestal op de reservebank en val ik af en toe in op maandag, woensdag en zaterdag.

Opleiding: Assistent Trainer Loopgroepen
Loopervaring: tot halve marathon, 60km en 100km H4D

Ronald Brouwer
"Ik ben lid geworden van Av Veluwe nadat ik verhuisd ben van Winschoten naar Apeldoorn. Was eerst gewoon een "losse loper" tot dat ik mijn toenmalige buurman tegen kwam. Voor sommige leden wel bekent,Rene de Jonge zeer fanatieke sporter. Hij heeft mij kennis laten maken met Av Veluwe. Dat is alweer 17 jaar geleden. Als ik daar op terug kijk ben ik eerst harder gaan lopen nu veeeeeele jaren later niet sneller wel verder wat afstand betreft. Mijn speciale loop ervaring zijn o.a. Roparun, Göteborg----Malmö (opening brug tussen Denemarken en Zweden),24 uurs estafette met 4 personen ipv 10 en de 100km hardloop4daagse."

Opleiding: Assistent Trainer Loopgroepen
Loopervaring: Van 5 tot 50km

Simone Middelveld
"Een rondje lopen vanaf huis, over het fietspad, langs de weilanden en weer terug naar huis via het industrie terrein. Verder kwam ik niet. In 2005 Start to run. Dit heeft me geholpen om de eerste kilometers op te bouwen. Toen ik bij AV Veluwe ging lopen was mijn doel om wat gerichter te gaan trainen: sneller worden op een verantwoorde manier. Steeds weer je grenzen te verleggen. Al gauw bleek het een gezellige club te zijn waar presteren mag. Plezier beleven aan het lopen samen met anderen. Elke keer als ik loop heb ik nog profijt van tips en adviezen van trainers. Dit was voor mij de motivatie om de cursus voor assistent trainer te gaan volgen. Op de woensdagavond geef ik training aan beginners en licht gevorderden op de baan."

Opleiding: Assistent Trainer Loopgroepen
Loopervaring: Halve marathons, 10 en 5 km's

Tinus Kleverwal
"De fietsende trainer". In 1984 ben ik begonnen met hardlopen en dat kwam door m'n schoonvader, die daagde me uit om samen een stukje te gaan lopen. Daarvoor ben ik altijd wel sportief bezig geweest door o.a. te fietsen en te schaatsen. Van het één kwam het ander en begon ik steeds verder de loop kilometers uit te breiden tot uit eindelijk de marathon van Enschede aan toe in 2007. Door een rugafwijking is sinds 2011 het hardlopen niet meer mogelijk. Heb me in 2012 bij de trainingscoördinator gemeld dat ik wel trainer wil worden. Ik ben altijd met m'n mountainbike aanwezig als trainer, vandaar de bijnaam "de fietsende trainer". Het sporten geeft me enorm veel plezier en ik probeer ook mensen in m'n omgeving enthousiast te maken voor het sporten (en uiteraard het hardlopen).

Opleiding: assistent looptrainer
Ervaring: diverse afstanden tot de marathon aan toe.

Tonnie Stouten
"Ik ben 43 jaar geleden geboren in Delft. Al 20 jaar lang ben ik wedstrijdloper in de regiotop en sinds 4 jaar vaste trainer van de gezellige en snelle maandagavondgroep. Mede door mijn werk bij Runnersworld (nu al 13 jaar) blijf ik goed op de hoogte van wat er zich in hardloopland afspeelt. Ik probeer mijn kennis en ervaring aan deze getalenteerde en gemotiveerde atleten, die de ambitie hebben om nog sneller te worden, door te geven."

Opleiding: Assistent Trainer loopgroepen
Looptechnikus/sportschoenenexpert
Loopervaring: Van 1500m tot en met de marathon.

Walter Stouten
Na een Start to Run cursus heb ik de smaak te pakken en ben ook besmet met het loopvirus. Sinds 2006 ben ik lid van AV Veluwe. Door een paar jaar te
trainen in de verschilWalter Stouten - kopielende groepen heb ik snel veel mensen binnen de club leren kennen en ben ik samen met een aantal lopers de Looptrainers cursus gaan doen. De trainerscursus was leuk en leerzaam en langzaam groei je in het trainersvak, zover zelfs dat ik nu voor mijn eigen bedrijf na diverse bijscholingen en train de trainer dagen verschillende soorten training geef aan basis,voortgezet en speciaal onderwijs.

Mijn kracht is dat ik een loper/loopster kan motiveren/stimuleren en indien gewenst op een ander niveau kan brengen.

Opleiding: Assistent Trainer Loopgroepen
Loopervaring: van 10 km en trails t/m diverse keren de hardloop4daagse en de marathon.